Knorrie

Achtergrond-info

Een brief van mijn nichtje

Op een dag ontving ik een brief in een fleurige envelop. De brief was geschreven door mijn nichtje Judith en haar vriendinnetje Marleen. Ze vroegen in de brief of ik een cd voor hen wilde maken. Ze zouden zelf nog een tekst voor een liedje gaan bedenken.

De eerste brief

Een tijd geleden had ik al eens een cd met 5 beestachtige kinderliedjes gemaakt. Was dit de aanzet voor een tweede cd?

Nog een brief

Een hele tijd later ontving ik een tweede brief van Judith. Dat was ergens in 2005 en mijn nichtje was toen 7 of 8 jaar oud.

De tweede brief

Bij deze tweede brief zat de beloofde tekst voor een liedje.

Een tekst over een varkentje

De tekst die meegestuurd was met de tweede brief, ging over het vrolijke varkentje Knorrie.

De originele tekst

De originele tekst was al heel goed bruikbaar voor een liedje. Toch is de tekst een ietsje pietsje aangepast. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkwoorden in de tegenwoordige tijd gezet en Knorie is veranderd in Knorrie.

Kijk maar eens hoe de uiteindelijke tekst geworden is.

Het lied over Knorrie

Met de tekst ben ik aan de slag gegaan. Ik kwam al gauw uit op een punkachtig refrein door het staccato klinkende Knorrie, Knorrie hier, Knorrie Knorrie daar. Op papier was het lied vrij snel klaar.

Toen ben ik de drums gaan maken met behulp van midi. Alle andere partijen (gitaar, bas-gitaar en zang) heb ik één voor één opgenomen in mijn eigen thuis-studio (Studio Rotjeknor).

Het maken van het liedje heeft af en toe een tijd stil gelegen. Maar eind 2007 was het dan eindelijk af.

Knorrie: de cd

Cd-hoesje

Mijn nichtje wilde niet alleen een liedje. Nee, ze wilde het liedje op cd. Daarom heb ik aan mijn broer Rik gevraagd of hij een leuk cd-hoesje wilde maken. En dat heeft ie gedaan!

Met Sinterklaas (in 2007) hebben al mijn neven en nichten een cd cadeau gekregen.

Knorrie: de website

Toen bedacht ik: het is natuurlijk nog leuker als iedereen naar Knorrie kan luisteren. Daarom heb ik deze website gemaakt. Dus...
luister naar het liedje over Knorrie. Of maak je eigen Knorrie-cd!